BigCarp Fishing

Toto je záhlaví Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.

Výroba Boilies Mléko - Višeň

Mléko - Višeň  


    * Úspěšné období: Brzké jaro, pozdní podzim, chladná voda
    * Druhy ryb: Kapr
    * Typy revírů: Nejlepší na štěrkovnách
    * Finanční náročnost: Nejedná se o nejdražší směs ale stejně je lepší to nepočítat

Většinou chytám na boilí z rybích mouček, ale do vody chladnější jak 10 C používám převážně tento typ. Dík vysokému obsahu atraktantů je vhodný spíše na krátkodobý lov. Pro lov delší než tři dny snižuji obsah esence a arouseru na polovinu. Použití sušených vajec napomáhá dobrému uvolňování aromat.
Ingredience

Suchá směs

200 g sušené mléko
200 g vitalakt
50 g laktalbumin ( já používám zahušťovač jogurtů )
100 g extrudovaná kukuřičná mouka
50 g pšeničné klíčky
50 g jablečná vláknina
100 g CSL mouka
130 g nectablend
70 g PTX
70 g robin red
20 g pivovarské kvasnice sušené
5 g koření " medový perník "
100 g sušená vejce

tyto ingredience smícháme se suchou směsí :

400 ml vody
2 lžíce medu ( rozpustit )
12 ml esence Cherry Nutrafruit
2 kapky Arouser ( Nutrabaits )
14 ml Emulsifier ( Nutrabaits )

usušené boilí posílíme tímto roztokem :

20 ml melasa
20 ml CSL
5 ml multivitamín ( pro Koi kapry )
10 ml amino ( pro Koi kapry )
5 g betain
Postup přípravy

Všechny ingredience suché směsi smícháme a společně se směsí vody a atraktantů uvedených výše, uhněteme těsto, pokud se nám směs bude zdát nekonzistentní, můžeme přidat 1 - 2 vejce. Těsto necháme v chladu několik hodin odstát ( nejlépe přes noc nebo i déle ), vytvarujeme boilí které vaříme, dokud nezačne plavat, cca 90 sekund, záleží na velikosti. Sušíme 2 - 3 dny ( tuto směs je opravdu třeba sušit poněkud déle ), potom nadipujeme směsí výše uvedenou směsí AMK a melasy ( díky této aplikaci nedochází k degradaci AMK ani při vaření ale ani při sušení ).
 

 
Toto je zápatí Vašich stránek. Text můžete změnit v administraci v 'Nastavení stránek'.